pet-pack-truck

Az egészséges ásványvíz

Fontos, hogy folyadékszükségletünk pótlására olyan folyadékot fogyasszunk, amely tartalmazza a szervezetünk számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat. Ügyelnünk kell azonban a szervezetbe bevitt mennyiségre.
Napi rendszeres fogyasztásra kitűnő megoldás a kalcium, magnézium, hidrogén-karbonát tartalmú Pannon-Aqua természetes ásványvíz, mely segít megóvni bőrünket a dehidratáció káros hatásaitól.

A Pannon-Aqua természetes ásványvíz összetétele:
Összes oldott ásványi anyag tartalom: 620 mg/l
Főbb összetevők mennyisége mg/l-ben:
Kálcium:                       68 mg/l
Nátrium:                       44 mg/l
Magnézium:                  24 mg/l
Hidrogén-karbonát:       439 mg/l

Kálcium : A csontok és fogak fontos alkotó-eleme. Hiánya csontritkulást, jelentős hiánya tetániát (görcsös állapot) okoz. Napi szükséglete 800 mg.
Nátrium: A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában. és egyes enzimek aktiválásában. Hiánya gyengeséget, émelygést, izomgörcsöt, ájulást okozhat. Napi szükséglete 2,0 g.

Magnézium: A fehérje és szénhidrát anyagcsere fontos eleme, szükséges az izmok működéséhez beleértve a szívizmot is. Fontos szerepet játszik a csontok felépítésében és a növekedésben. Hiánya estén ingerlékenység, álmatlanság, koncentrációs nehézségek, izomgörcs, szédülés, fejfájás léphet fel. Napi szükséglete 300-350 mg, megerőltető fizikai munka, terhesség és szoptatás alatt 450 mg.

 

Visegrádi Ásványvíz

A Visegrádi ásványvíz -a Lepence völgyben található -,az ország legmélyebb kútjából nyeri
az ásványi anyagokban igen gazdag vizét.
Az ásványvíz minősége kielégíti a magyar és európai élelmiszer szabványok előírásait mind
a szénsavmentes ,enyhén dúsított és szénsavval dúsított termékeknél egyaránt.
Egy liter Visegrádi ásványvízben 1297 mg oldott ásványi anyag található.Az ásványi anyagok közül a kalcium,magnézium és a hidrogén-karbonát van többségben.
A Visegrádi ásványvíz rendszeres fogyasztása által jelentékeny mennyiségű kalcium jut a
szervezetbe,segítve a csontrendszer mész – és fehérje anyagcsere zavarának leküzdését.
A Visegrádi ásványvíz kalcium tartalma megakadályozza a terhesség és szoptatás következtében fellépő esetleges mészhiány okozta görcskészség kialakulását is.
A kalcium gyulladáscsökkentő és antiallergén hatása miatt jótékonyan hat az asztmában,
az allergiás kiütésekben szenvedőkre.
A Visegrádi ásványvíz kiemelkedően magas magnézium tartalma az izmok működésének serkentésével segít a fáradtság és a kimerültség leküzdésében.
A Visegrádi ásványvíz fogyasztása jó hatással van a gyomorsav túltengés okozta megbetegedések megelőzésében.


Balf gyógy-és ásványvízéről híres, közel 1000 éves település Magyarország legnyugatibb csücskében, az Alpok alján. Ez a csodálatos környezet – a Fertő-Hansági Nemzeti park területén fekszik, mely a Fertő-táj Világörökség része.

A község már a rómaiak idejében is ismert volt gyógy és ásványvizes forrásairól. Ezt 180-ból származó emlékek is bizonyítják. Bár a krónikák folyamatosan említést tettek a középkori község életéről, az ásványvizes források mégis csak az 1500-as évek közepén kerültek az érdeklődés középpontjába. Ekkor osztrák szakértők tervei alapján foglalták a forrásokat, vezetékkel fogták meg az elszivárgó kénes vizeket, építették meg az első fürdőhelyet. Egy 1631-ben írott kézirat szélesebb körben is népszerűsítette a gyógyhelyet. Ebben az időben már említik a vizet, mint ivókúrára alkalmas gyógyító vizet.
A fürdőhely igazi fejlődését, az 1876-ban megépített vasútállomás jelentette. A megnövekedett igények kielégítésére a fürdőt 1898-tól, a millenniumi években korszerűsítették, szállót, gyógyító pavilonokat építettek. 1900-ban megkezdődött a savanyúvíz magánerős palackozása is, mely különösen a hurutos gyomorpanaszok ellen volt javallott.
1901-ben született meg a balfi fürdő gyógyvizeinek védelmét szolgáló határozat.
A két világháború között a település,- más hazai üdülőhelyekhez hasonlóan virágzó gyógy-, és fürdőhely volt.
A második világháború után enyészetnek indult a fürdőtelep. 1956-ban foglalkoztak ismét, társadalmi szinten a terület újjáépítésével. A fürdő az 1960-as években kezdett újjáéledni.

Az itt található alkáliás, enyhén szénsavas lítiumos gyógyforrások vize ivókúraként, míg a gyógyfürdő magas kénhidrogén tartalma miatt fürdőkúraként régóta használatos. Tudták ezt már a rómaiak is, akik a régészeti leletek tanúsága szerint ismerték és használták is a Balf környéki források vizét jótékony hatásuk miatt. A fürdő területén a termálmedencék mellett a vendégek különféle gyógyászati szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint a súlyfürdő, szénsavas fürdő, különféle masszázsok, pakolások, gyógytorna, víz alatti torna. Az itteni gyógy kúra a tapasztalatok szerint különféle mozgásszervi betegségek, reumatikus, gyulladásos izületi megbetegedések, degeneratív izületi és anyagcserezavar kiváltotta izületi betegségek, ortopédiai betegségek, neurológiai megbetegedések kezelésére lehet alkalmas. A termálfürdő környékén számos kedvező szálláslehetőség várja a vendégeket. Különféle lehetőségek között válogathatnak igény szerint, a kastélyszállótól egészen a kempingig